Pallekarm til leie
Monday
30
9
2019
9:36 am
30/9/2019

Pallekarm til leie

Sesongen for å dyrke egne grønnsaker har startet og det er på tide å komme i gang. I hagen utenfor Grønt Senter har vi 59 doble pallekarmer fylt med jord som venter på nye brukere.

Bydyrkning handler om grønn glede – både i vekstperioden og når du høster inn. «Urban gardening» på Odderøya kom faktisk i gang før Grønt Senter offisielt ble åpnet høsten 2013.

Det er Bymisjonen som har ansvaret for jordbruket i stjernehagen like ved senteret. Odderøya økologiske Pallekarmdyrkarlag har dyrkingskassene like ovenfor.

Vi er sammen om redskapsboden i garasjen der vi har spader, trillebår, hansker, vannslange og alt man ellers måtte trenge for å lykkes som bybonde.

Ved behov kan medlemmene fylle på mer jord, levert av Grønn Vekst som du finner under den grønne presenningen. Kompostert hestegjødsel kan være nyttig som jordforbedring, dette finner du under den lyse presenningen.

Medlemskapet i Pallekarmdyrkarlaget koster kr 150.- per år. Dette gir deg tilgang til inntil to pallekarmer, i dobbel høyde.  Ønsker du flere må du betale for to medlemskap, vi har satt et maks antall pallekarmer på fire stykk per deltaker.

Les mer og melde deg på her: https://www.deltager.no/klimaalliansen

Victoria og Fransisco

Victoria og Fransisco er i hagen omtrent hver dag. Når du har meldt deg inn kan du kontakte Francisco for tildeling av én slik kasse på 80 x 120 cm.

De kan kontaktes på telefon 918 450 97.  

Når varmen kommer prøver vi å avtale faste dager der vi kan treffes til en prat.  Nærmere opplysninger om dette og andre beskjeder sendes i nyhetsbrevet som går ut til alle medlemmer på e-post.

Velkommen som medlem!

NB: Pallekarmlaget ved Grønt Senter må ikke forveksles med den kommunale byhagen. Denne finner du nederst i Kirkegata, mellom gjestehavna og Tresse. Her kan du fritt forsyne deg av markens grøde.

Meld deg på her