Ombruksuka - Green Friday

Dato:
Friday
29
11
2019
11/29/2019
Klokkeslett:
5:00 pm
Arrangør:
Ulike miljø- og frivillige organisasjoner
Pris:
Gratis
Påmelding:
Meld deg på her

Fredag 29.11fra kl 16.00:  Green Friday –Fikselaug, kokkekurs og spill kveld

Sted: Grøntsenter. Odderøyveien 5

Fiks buksa!

Jeans, olabukse, dongeri - for mange er dette favoritten i garderoben, og vi bruker den til ALT! Gjennom Fikselaug rundt i landet har vi sett at noe av det folk er mest opptatt av å fikse er nettopp olabukser. I løpet av de første månedene med Fikselaug på Grønt Senter i Kristiansand ble det reparert 46 dongeribukser! Dersom vi ser for oss at disse buksene måtte blitt erstattet av nye gir dette en årlig besparelse på over 500 kvm dyrkbar mark og et par hundretusen litervann.  I tillegg har en standard jeans et klimaavtrykk på over 30 kg karbondioksid. Allerede før et klesplagg når klesskapet har det satt et tydeligklimaavtrykk. Gjennom vår egen vask og bruk bidrar vi med 60% av en jeans' totale klimaavtrykk.

Hvordan buksa blir produsert og behandlet etter at den er kommet i bruk har mye å si for hvordan du og jeg påvirker klimaet med tekstilforbruket vårt.

På Green Friday står verkstedet klart fra klokken 16.00 med alt du trenger for å reparere buksa di.  Du gjør selv jobben, men får godhjelp.

Ta med deg buksa og kom!

Lag mat!

Kjøkkensjef Benjamin Dogan fra Tilstede mat og mer lærer deg å bake et velsmakende brød og lage et herlig måltid.  Kanskje blir det linsesuppe eller kanskje tryller han fram noe annet fristende – det avhenger av råvarene vi får tak i, for vi satser på redesignet mat og bruk av grønnsaker som av ulike grunner ikke er blitt solgt. Begrenset antall plasser på kokkekurset, men alle som kommer på Green Friday får gratis servering.  

 

Meld deg på her