Bokashi - kompostering på kjøkkenet

Dato:
Tuesday
25
2
2020
2/25/2020
Klokkeslett:
6:00 pm
Arrangør:
Pris:
Kr 200.- - gratis hvis du kjøper startsett
Påmelding:
Meld deg på her

Lær å lage god og næringsrik jord med Bokashi-metoden.

Nytt kurs:  Tirsdag 25. februar kl 18.00 på Grønt Senter

 

Bokashi omdanner matavfallet til gjødsel på noen uker. Beholderen er lettvint å bruke, krever liten plass, lukter ikke vondt og passer like fint i byen som i hus med hage. Prosessen tar seks uker, metoden lærer du på to timer.

 

1.     Tøm matavfall i bokashibøtta engang pr. dag. Ingen sortering: kjøtt, fisk, sitrus – alt går i bøtta.

2.      Strø på 2 ss bokashistrø per liter matavfall. Bokashi lukter ikke vondt; bøtta kan stå på kjøkkenet.

3.      Sett lokket på. Gjenta daglig til bøtta er full. La den så stå med lokk på i 2 uker innendørs. Den lukter ikke.

4.      Tøm så rett i jorden eller i en kasse med jord. Bland godt og dekk til med jord. 2–6 uker senere har du kompostjord

 

Fra tappekranen kan du etter noen dager tappe det beste gjødselsvannet, dette blander du 1:100 med vann, og bruker utover våren og sommeren, både inne og ute.

Vil du lære mer om metoden? Lyst til å få det demonstrert og kjøpt bøttene og strøet? Kom på kurs!

 

Kursholder: Anita S. Dietrichson, Drivhuset mitt.

 

Pris per deltaker er kr 200,-. Gratis kurs for de som handler startsett på kurset, eller har handlet av Anita tidligere.

 

 

Arrangør:  Anita Sindland Dietrichson

Forretningsutvikling og foredrag/kurs

Mob:911 64 883

 

Meld deg på her