Facebook

LogoKlimaalliansen108

Hva er Grønt senter?

Vår visjon er å inspirere til kloke klimavalg.  Den tidligere kommandantboligen på Odderøya ble totalrenovert i 2013 og nesten hele 1. etasje er avsatt til lokaler egent til kurs/konferanse og selskap.  Det er tre partnere som står bak Grønt senter: Stiftelsen Miljøfyrtårn - som har nasjonalt hovedkontor i 2. etasje, Klimaalliansen – som er en fortsettelse av miljøorganisasjonen Grønn Hverdag, og Kristiansand kommune – som er opptatt av å engasjere innbyggerne i det grønne skiftet.

 
Hva skjer?

Gå inn på programsidene for å få full oversikt over arrangementer og aktiviteter. I 2015 ble det gjennomført 177 arrangement med mer enn 5000 besøkende. Vårt mest besøkte arrangement er miljøtorget og markeringa av Verdens miljødag 5. juni.


Hva kan leies?

Hele eller deler av 1. etasje samt møterom i kjeller. Se for øvrig ikonet utleie for priser og mer informasjon.


Hva er inkludert?

Når du leier hele huset har du tilgang til lokalene i første etasje samt garderobe og toalett i kjeller. Leieforholdet gjelder for én dag, men i helgene prøver vi å være fleksible – uten å gi garantier – slik at du eventuelt kan rigge dagen i forkant. Møterommet er i hele husets lengde og kan enkelt deles inn med foldedører til to eller tre separate lokaler.   Bord, stoler og servise til ca 70.  Hovedrengjøring er inkludert i prisen, men du må rydde opp etter bruk og legge avfallet i miljøstasjonen utenfor.


Miljøprofil – hva betyr det?

Grønt senter har som ambisjon å være regionens mest bærekraftige selskaps- og møtelokale.  I våre utleiebetingelser er det nevnt hva en leietaker bør ta hensyn til når det gjelder miljøprofil.  Eksempelvis liker vi at det serveres en bærekraftig meny med fortrinnsvis økologiske og kortreiste råvarer.  Vi er også opptatt av å redusere forbruket av rødt kjøtt.  Generelt tror vi det er viktig at en produserer minst mulig avfall og bruker lite energi.  Ønsker du å arrangere et grønt bryllup?  Vi har en bok til utlån fra ecobride.se der det gis tips om bærekraftige og etiske selskap med mange kule og kreative tips til sammenkomster med grønn og personlig vri.


Hvor mange er det plass til?

Fleksible romløsninger med flyttbare foldevegger gjør at Grønt senter er egnet som møtelokale fra 10 til 100 deltakere.  Det ideelle selskap har rundt 50 gjester – da er det god plass til langbord.  Tar en i bruk alle tre saler og grupperer rundt småbord er det erfaringsmessig plass til nesten det dobbelte.  Med såkalt kinooppsett (uten bruk av konferansebord) er det plass til anslagsvis 100 deltakere.


Hvordan er kjøkkenet utstyrt?

Komfyr, kjøleskap og steamer er lik det utstyret du finner på proffe restauranter.  Her går det greit å tilberede middag.  De fleste av vår gjester velger å bestille mat fra en cateringleverandør og vårt kjøkken er ideelt til denne bruken - der du skal varme og anrette mat.  Kjøkkenet er rimelig godt utstyrt med gryter og andre vanlige kjøkkenredskaper.  Når det gjelder servise har vi tre typer glass (vann, hvitvin og rødvin), tallerkener til suppe, forrett/dessert samt middag.  Kaffekopper og bestikk til ca 70 personer.


Prosjektor?

Lerret kommer ned fra taket når du putter inn kontakt på PC.  Også uttak bak i lokalet slik at du kan kjøre visning på to prosjektorer samtidig.  Låne-PC står til disposisjon slik at du bare trenger å ta med minnepinne.


Og lydanlegg?

Normalt bra taleanlegg med fire mikrofoner, trådløs mygg og utgang for lyd fra PC.  Høyttalere montert i taket i alle rom, kan eventuelt separeres slik at lyden sjaltes ut i deler av lokalet.


Parkering?

Varetransport til og fra arrangement er tillatt. Vi oppfordrer alle gjester som kommer med bil om å parkere enten i 5. etasje på Kilden P-hus eller på den store plassen på Odderøya. Herfra er det ca 70 meter å gå hvis du benytter snarveien fra Salamanderdammen. Følg de store, malte fotsporene opp bakken til Grønt senter på toppen av høyden.


Leies det ut til alle slags sammenkomster?

Nei. Vi er først og fremst et miljøsenter og vi ønsker at vår utleie skal forsterke denne virksomheten med kurs/konferanse eller stilfulle selskap der det er lagt inn en grønn vri.  Vi er særlig begeistret for arrangement der det eksempelvis serveres bærekraftig mat og eventuell vin som er framstilt økologisk.  
Sagt på en annen måte: Planlegger du rølpeparty med mye drikke må du nok lete etter en annen arena. Og for ordens skyld: Arrangementet der det serveres junkfood med masse emballasje regnes verken som stilfulle eller bærekraftige. Grønn senter er først og fremst velegnet som selskapslokale der det skal arrangeres et feiende flott jubileum eller gjør en markering av livets viktige milepæler.   


Bordoppstilling – hva er mulighetene?

Ulike arrangement krever ulik bordoppstilling.  Grønt senter har til sammen 20 konferansebord som enkelt kan settes opp i forskjellige formasjoner.  Alle bordene er 120 cm lange, dvs beregnet til to sitteplasser.  Seks av bordene er 60 cm brede og de øvrige 14 er en modell med bredde på 45 cm. Eksempelvis vil en hestesko kunne bestå av tre fire bord i den korte enden.   Rommet er på det bredeste 565 cm og med en bordbredde 3 x 120 cm er det godt med plass på begge sider.  


Monitor i ganga

I inngangspartiet på Grønt senter er det montert en TV-skjerm på høykant.  Ønsker du å vise et bilde – eller en hel karusell med fotos – er du velkommen til å ta med en minnepinne.  NB!  Bildene må vises på høykant.  Vi har god erfaring med å bruke dette gratisprogrammet til bildevisningen: https://www.canva.com/

Duker og servietter

Utleien inkluderer ikke servietter og duker i tekstil. Duker leies vanligvis ut i størrelse 120 x 120 cm og 120 x 240 cm.


Tips til servering?

I forbindelse med servering av mat på kurs og konferanser bruker Grønt senter i hovedsak to leverandører. Begge bedriftene er sertifisert som Miljøfyrtårn. Tilstede mat og mer er i tillegg sertifisert med Debio sølv (mer enn halvparten av råvarene er økologiske). Nærmere opplysninger om cateringmeny og priser her:
http://www.tilstedematogmer.no/
http://www.klubbenselskap.no/